Glafuri, secretul unei amenajari reusite

/, Glafuri de interior, Marmura compozita/Glafuri, secretul unei amenajari reusite

Glafuri, secretul unei amenajari reusite

Intr-adevar  secretul unei amenajari reusite este reprezentat de finisaje, dar si atentia la micile detalii, care daca sunt neglijate, in timp pot deveni mult mai costisitoare decat daca ar fi fost rezolvate din timp.,

Una dintre cele mai eficiente metode de a proteja fatadele cladirilor de intemperii sau  infiltratii care cu trecerea timpului produc pagube imbobilelor si odata cu asta faciliteaza pierderea de caldura, o reprezinta utilizarea glafului de fereastra.

In zilele noastre, atunci cand se proiecteaza o fereastra, atat constructorul, dar si beneficiarul nu o mai concep fara aplicarea glafurilor atat de exterior cat si de interior. Glafurile, de interior, dar cu precadere cele de exterior, constituie un element decorativ  dar si un accesoriu al locuintei, deoarece protejeaza si decoreaza imobilul, creand astfel o atmosfera placuta si un confort sporit.

Rolul glafului exterior este practic hotarator in eficienta tamplariei moderne. Sunt numeroase cazuri in care se poate remarca umezeala excesiva in jurul ferestre, fenomen provocat tocmai de inexistenta  glafurilor exterioare.

O lunga perioada, clientii obisnuiau sa comande tamplarie termoizolanta, fara a achizitiona si glafurile, pentru a face astfel o economie, insa in realitate aceasta economie se dovedeste a fi falsa, deoarece  lipsa glafurilor provoaca o degradare a fatadei cladirii, care in timp va presupune investitii suplimentare pentru reabilitarea fatadei.

Glafurile exterioare joaca un rol important in prevenirea  infiltratiilor de apa in perete, prin zona de jonctiune a partii vitrate cu zona opaca. Deoarece  acestea vor fi sub incidenta radiatiilor solare si a radiatiilor, pentru realizarea lor constructorii se limiteaza la materiale care pot rezista acestor interperii, precum aluminiul sau marmura si mai putin PVC-ul care se zgarie usor si are o rezistenta limitata la interperii, dar si lemnul care nu rezista foarte bine cand este  expus actiunii apei.

In cazul glafurilor exterioare care au o latime mai mare, peste 200 mm, exista posibilitatea ca zgomotul produs de ploaia cazuta pe suprafata glafului sa devina deranjant. Pentru a solutiona aceasta problema, se poate aplica o banda cauciucata autoadeziva, care practic modifica grosimea profilului si impiedica astfel transmiterea undei fonice.

Pe de alta parte, sistemele de glafuri interioare  au  un dublu rol: atat estetic, punand in valoare finisajele si designul interior, creand o ambianta naturala, dar si un rol de protejare a peretelui.

Glafurile de interior au avantajul de  inlocui vechile pervaze de geam,  care inainte erau confectionate din lemn sensibil la umiditate si care se degradau in timp.

Pe langa avantajul ca se obtine astfel un aspect unitar al geamului, calitatile pe care materialul le ofera, garanteaza o usurinta in ceea ce priveste intretinerea.

Astfel glafurile sunt realizate  in asa fel incat  folosesc aceeasi culoare cu profilele utilizate,  si pot fi executate la dimensiunea specificata de client. De asemenea, sunt suficient de rezistente pentru a sustine greutati suplimentare precum ghivece de flori sau alte obiecte si sunt constuite avand muchiile rotunjite pentru a minimiza riscul ranirii atunci cand se incearca curatarea geamului.

De asemenea, acestea nu se deformeaza in timp si sunt foarte usor de curatat, avand in plus avantajul  de a fi rezistente la substante chimice si uleiuri, precum si la rugina, pastrandu-si acelasi aspect pentru perioade indelungate.

By |2016-10-16T06:32:29+00:00March 28th, 2015|Glafuri de exterior, Glafuri de interior, Marmura compozita|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment