Fantani de perete, o oaza de liniste in casa dumneavoastra

///Fantani de perete, o oaza de liniste in casa dumneavoastra

Fantani de perete, o oaza de liniste in casa dumneavoastra

Desi fantanile au fost initial utilizate ca elemente decorative pentru gradinile exterioare si in foaierele europene, mai ales la curtile familiilor nobile sau instarite, aceste fantani au devenit ideale si pentru spatiile interioare, cunoascand o crestere semnificativa in ultimii ani, in ceea ce priveste diversitatea, combinand formele elegante, moderne dar si materialele de arta contemporana si designul industrial.

Multiplele avantaje care rezulta din decorarea unui spatiu cu o astfel de fantana rezulta din multitudinea gamei de materiale din care acestea pot fi confectionate, precum: piatra, plastic, sticla,bambus, metal inoxidabil pentru a se adapta usor in functie de diferitele ambiente dorite.Acestea pot fi decorate cu o gama larga de accesorii de la lumanarele parfumate si pana la scoici, dar si plante acvatice, sau esente cu diferite arome pentru apa.

In plus, in functie de model, fantanile arteziene pot fi dotate cu sisteme de lumini pentru a putea astfel evidentia anumite detalii si a da un plus de eleganta locuintei dumneavoastra.

Fantani de perete ideale, indiferent de spatiul de care dispuneti

Indiferent de designul locuintei dumneavoastra, acest fantani de perete pot fi practic incadrate in orice stil sau decor, asta in functie de marimea aleasa. De asemenea exista si varianta fantanilor pentru podea, care sunt de dimensiuni mai mari si care implica in consecinta un volum mai mare de apa, si fantani de perete, care sunt construite din piatra, rasini sau fibra de sticla peste care va curge in final apa. In cazul acestora din urma, detaliile lor sunt scoase in evidenta de sistemele de lumini incorporate in fantana.

De asemenea, puteti retine urmatorul aspect: cu cat fantana dumneavoastra de perete este mai mare, cu atat mai multa apa va circula, iar sunetul pe care il va soate aceasta va fi mai pronuntat. Totusi, asta nu inseamna ca fantanile mari sunt neaparat zgomotoase, ci doar ca prin o crestere a cantitatii apei, rezulta automat mecanisme de pompare mai mari si o mica amplificare a sunetului ambiental.

Unora le place sa auda apa curgand, in timp ce alte persoane prefera ca fantanile sa fie mai silentioase. Lucrul acesta nu reprezinta un impediment, deoarece fantanile pot fi ajustate cu ajutrul unor pompe cu debit reglabil, astfel in cat sa fie potrivite pentru orice preferinta.

Nu trebuie omis nici faptul ca apa reprezinta unul dintre elementele care poate aduce liniste in locuinta dumneavoastra, dar pe langa influenta pacificatoare, mai poate de asemenea masca zgomotul strazii si ajuta la pastrarea umiditatii aerului din camera.

In plus, le puteti folosi si pentru a aromatiza aerul prin simpla adaugae a catorva picaturi de ulei parfumat in apa, care va adauga camerei pe langa atmosfera calmanta si un miros placut care va persista timp indelungat.

Fiecare fantana de perete este unica si poate fi customizata in orice fel va doriti, de la adaugarea de pietricele de rau, scoici, sau bile de sticla.

Indiferent daca optati pentru o fantana de perete verticala, care este ideala pentru o camera mare, sau o fantana orizontala care este ideala pentru un hol lung, cu tavan jos, posibilitatile sunt nelimitate.

By |2015-03-29T12:27:27+00:00March 29th, 2015|Amenajari interioare, Fantani arteziene pentru interior|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment