In orice localitate sunt necesare cosuri de gunoi cu prindere pe stalp, care sa fie mereu la indemana oamenilor si sa ajute la pastrarea curateniei publice, care stabileste standardul de viata al comunitatii respective. Aceste cosuri de gunoi cu prindere pe stalp sunt cele mai cunoscute recipiente de colectare dar si cele mai expuse obiecte. Dintre echipamentele de mobilier urban pentru pastrarea curateniei, ele necesita dotari standard mai complexe decat alte dotari publice. La alegerea unor cosuri de gunoi cu prindere pe stalp trebuie testate mai multe aspecte: in primul rand recipientul cilindric in care urmeaza sa fie colectate deseurile, apoi teava de sustinere a acestuia si nu in ultimul rand inelul de prindere pentru sacul interior, cel va fi schimbat la fiecare golire a cosului. Alte elemente importante la cosuri de gunoi cu prindere pe stalp sunt kit-ul de montare verticala si sistemul antifurt cu cheie individuala. Cele mai folosite modele de cosuri de  gunoi cu prindere pe stalp sunt echipate si cu scrumiera pentru mucurile de tigara.

Este indicat ca materialele utilizate la cosuri de gunoi cu prindere pe stalp sa detina proprietati antivandalism, mai ales contra murdaririi cu graffiti si impotriva lipirii afiselor si anunturilor.

Amplasarea corespunzatoare a acestor cosuri de gunoi cu prindere pe stalp necesita utilizarea  unor materiale rezistente la inghet si dezghet. Este nevoie de cosuri robuste, care sa nu se crape sau sa se fisureze. Toate aceste detalii constructive trebuie sa fie conforme cu normele europene de mediu si sa se adapteze la metodologia de colectare a deseurilor. Pentru cosuri de gunoi cu prindere pe stalp cel mai des utilizata este culoarea verde, urmata de portocaliu si albastru. In primii ani s-au utilizat la cosuri din plastic, pentru ca, in prezent sa se opteze pentru fibra de sticla si materiale compozite, structuri inovative cu rezistenta superioara si greutate redusa.