Chiuvete baie pentru amenajari moderne

/, Chiuvete baie/Chiuvete baie pentru amenajari moderne

Chiuvete baie pentru amenajari moderne

Chiuvete baie sunt printre cele mai des intalnite obiecte sanitare intr-o baie si-si ocupa locul fruntas alaturi de cada si de vasul de toaleta. In functie de spatiul de care dispui te poti bucura de mai multe chiuvete baie in aceeasi incapere – pentru el si pentru ea -, bideu, jacuzzi  sau cabina de dus.

Clasificare chiuvete baie

Chiuvete baie sau, modern denumite, lavoare se pot clasifica astfel:

 1. Chiuvete baie standard sau clasice;
 2. Chiuvete baie pe blat;
 3. Chiuvete baie ingropate;
 4. Chiuvete baie pe colt;
 5. Chiuvete baie pe pardoseala;
 6. Chiuvete baie cu picior;
 7. Chiuvete baie de dimensiuni mici;
 8. Chiuvete baie suspendate.

Daca este sa luam in considerare materialul din care sunt confectionate aceste chiuvete atunci avem:

 1. Chiuvete baie din ceramica;
 2. Chiuvete baie din portelan;
 3. Chiuvete baie din sticla transparenta;
 4. Chiuvete baie din marmura;
 5. Chiuvete baie din granit;
 6. Chiuvete baie din inox;
 7. Chiuvete baie din beton.

Insa chiuvetele se pot clasifica si in functie de forma: rotunde, ovale, patrate sau dreptunghiulare, dar si in functie de culoare. Cele albe sunt de preferat, deoarece sunt clasice, elegante si moderne, in acelasi timp, si-ti ofera posibilitatea de a te juca in privinta decorului baii.

Demne de luat in seama sunt si acele chiuvete moderne, unicat, luxoase, care au un design special sau un print interesant ce atrage intreaga atentie. Amintim aici de chiuvete baie din portelan pictat cu diverse motive orientale, cu flori, figuri geometrice sau care sunt mandrele posesoare de accesorii precum baterii ingenioase.

Scurt ghid alegere chiuvete baie

Este greu in ziua de astazi sa alegi chiuveta potrivita pentru baia ta. Daca acum 20-30 de ani erau la moda chiuvetele din ceramica si cele din faianta, astazi optiunile tale s-au largit, iar acest fapt te pune in incurcatura.

Fie ca alegi chiuvete baie din faianta, din portelan, metal smaluit sau, mai nou, din sticla, important este sa faci cea mai buna alegere pentru tine si pentru locuinta ta. Cum faci aceasta alegere? Ia aminte la urmatorii 5 pasi:

 1. O baie nu este doar o camera functionala si cu asta basta. Daca  locuinta ta este amenajata modern, atunci si baia trebuie sa aiba un look modern. Deci, inainte de a incepe shoppingul vezi ce stil si ce tematica a baii te incanta mai mult si abia apoi poti cumpara chiuveta si restul obiectelor sanitare;
 2. Stabileste-ti bugetul pe care esti dispus sa-l investesti intr-o chiuveta baie si apoi viziteaza rand pe rand mall-urile, magazinele de specialitate sau depozitele. Nu uita ca cele mai ieftine sunt chiuvete baie ceramica, iar cele mai scumpe sunt chiuvete baie din marmura si granit;
 3. Transforma chiuveta in piesa de rezistenta a baii tale. Cum? Alege chiuvete baie moderne, modele ingenioase, in forme diverse, de la clasicul bol pana la forma patrata, de la chiuvete baie colorate pana la chiuvete baie realizate din sticla transparenta;
 4. Cum o chiuveta este deosebit de vizibila, poate cel mai vizibil obiect sanitar dintr-o baie, acorda atentie finisajelor si montajului ei;
 5. Si, nu in ultimul rand, trebuie sa te orientezi dupa spatiul pe care-l ai la dispozitie. Daca ai o baie mare nu vei intampina nicio problema, ai posibilitati nelimitate. Daca, in schimb, baia ta este mica, opteaza pentru o chiuveta baie mica, care nu inseamna in mod obligatoriu si urata sau mai putin functionala. In ziua de astazi gasesti modele superbe pentru toate gusturile.
By |2016-10-16T06:32:29+00:00March 28th, 2015|Amenajari interioare, Chiuvete baie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment